HISTORIEN

BELINDA'S

H U N D & T R Æ N I N G

Jeg fik min først rottweiler - Agassi -  i 1995. Han fik desværre konstateret HD i svær grad, i en alder af 8 måneder, så hans liv blev desværre meget kort.


I 1996 tog jeg til Polen og købte min nye hund - Kassjus Clay Kawalkada. Jeg valgte en fra udlandet, da det næste lige var vedtaget, at man ikke måtte kupere haler mere og jeg ville have en "rigtig" rotte :-). Kassjus var en lækker hund, - super smuk, vagtsom og en god læringshund. Forstået på den måde, at han ikke var den mest driftige hund, så der skulle findes alternativer, for at få nogle ting til at lykkedes. Jeg trænede både IPO og PH med ham og vi fik taget en IPO 2 og en PH-P, så vi kom da et stykke af vejen. Han klarede sig også godt på udstillingerne, men han var jo også smuk.


I 2003 fik jeg en rotte mere - Alrisha Elmer - til daglig kaldet Samson. Han var den bedste af min rotter og jeg har mange gode minder sammen med ham. Jeg trænede IPO med ham og da vi deltog i vores første IPO 1 DM, blev vi nr. 1, fik pokal for bedste spor og pokal for yngst bestået IPO prøve. Sikken en oplevelse. Dengang deltog jeg årligt i træningsweekend i Randers sammen med min træningsveninde Monica og vi deltog også årligt på DCH's IPO weekender. Herigennem lærte vi en masse - både træningsmæssigt, men også en masse hundefolk lærte vi at kende. Samson tegnede godt og vi endte med en IPO 3. Jeg skulle deltage til DM i IPO 3 for første gang og på førstedagen for DM, som var en fredag, vendte det hele rundt på to sekunder. Da jeg luftede ham om morgen derhjemme, skulle han springe over en å, som han så tit gjorde. Han landede desværre forkert og hans karriere var slut. Han levede et års tid mere, men havde for store smerter til at fortsætte et almindeligt liv, så jeg måtte tage den lange vej til dyrlægen. Nøj, det var hårdt - og det er det jo altid. I min tid med Samson, havde jeg også Andy – min første schæfer. En super lækker hanhund, som jeg fik en rigtig god grundlæring med, men ham valgte jeg at sælge videre, da han var ca. 1 ½ år, da allergi gjorde, at han ikke kunne klare sig i IPO programmet.


I 2007 købte jeg Gaby von Foxstadt i Belgien fra et kuld, som Ismael de Vos havde. Hun var en sjov, frisk tæve og vi havde også en masse gode stunder sammen. Hun kom også hele vejen til en IPO 3, men en gammel skade fra hun var lille gjorde, at hende forben ikke kunne holde. En måned før DM, skulle hun lige have et sidste bid i gruppe C - og så kunne hun ikke støtte på benet. Jeg vidste godt, hvad klokken var slået, så vi måtte den lange vej dagen efter.


Jeg har flere hundevenner indenfor schæferverdenen og flere af dem synes jeg helt klart skulle prøve en schæfertæve. Det blev så startskuddet til en enorm læring med Gucci. Med hende har jeg taget CANIS klikkertræner uddannelsen, hvor al læring foregår med shaping. Det har været en enorm spændende rejse og jeg ser helt anderledes på indlæring i dag. Vi stillede i efteråret 2014 til vores første DM udtagelse i Schæferhundeklubben og bestod. Næste udtagelse var foråret 2015 og det var også året, hvor vi både stillede til DKK’s IPO 3 DM og Schæferhundeklubbens IPO 3 DM. Til DKK’s IPO 3 DM, peb hun ved springet og jeg valgte at trække hende. Jeg fik dagen efter hendes ryg fotograferet. Det viste sig desværre, at hun havde spondylose og korsledsinstabilitet, så jeg viste endnu engang, at min tid på konkurrenceniveau var på lånt tid. Vi brugte en masse tid på massage og genoptræning og det viste sig, at have været godt for hende, for til Schæferhundeklubbens IPO 3 DM klarede hun sig super flot i lydighed, som var det jeg havde fokus på. Jeg sluttede på en 9. plads og har nu valgt, at hun skal stoppe med IPO, så hun ikke få de hårde belastninger.


Det betød så endnu en ny hund. Valgte faldt igen på en schæfertæve, som hedder Kikki. Hun er noget anderledes end Gucci, så jeg skal nok få mit at se til, men mon ikke det lykkedes at få hende op og køre og få muligheden for at kunne deltage til DM mere end en sæson? 


I foråret 2016 var jeg på B-kursus med Peter og Connie Scherk. Et super spændende kursus, med mange nye ideer. Jeg elsker at lære og det at være på kursus, er bare så meget mere intenst end noget andet. Der var virkelig mange ting der var simplificieret og deres træning er noget alle kan være med på. Jeg bruger meget fra det kursus, i kombination med klikkertræning og mine egne foretrukne metoder.


I foråret 2017 deltog jeg i endnu et kursus med Peter og Connie Scherk - denne gang gruppe C. Utroligt inspirerende som det sidste kursus og igen en simplificering af træning og vigtigheden i, at delmomenter skal være på plads, før man kan sætte tingene sammen til en øvelse og i sidste ende et program.
Copyright @ All Rights Reserved